Säästä rahaa vuokranantajana - 7 vinkkiä säästämiseen

Suurin motivaatio vuokratoiminnalle on tietysti oman talouden kohentaminen. Vuokratoiminnassa on kuitenkin aina omat kulunsa, mutta niitä voi vähentää suunnittelemalla hyvin. Tässä on 7 vinkkiä, joilla voit säästää selvää rahaa.

Säästä rahaa vuokranantajana vinkki 1: Osta halvalla

Asuntojen hinnat jatkavat nousua useimmissa kasvukohteissa, eikä suurempia notkahduksia ole havaittavissa. Maailma saattaa kokea mullistuksia lyhyessäkin ajassa, kuten COVID-19 pandemia on osoittanut. Moni on menettänyt työpaikkansa, tai joutunut lomautetuksi, joten tilanne on usein vähintään epäsuorasti vaikuttanut myös vuokranantajiin.

Epävarmuus on kuitenkin lykännyt monen asunnonhankintahaaveita, joten moni vakaammassakin tilanteessa oleva saattaa nyt odottaa parempia aikoja. Syt saattaa siis olla oiva hetki löytää juuri oikea sijoitusasunto sinulle. Ostajia on nimittäin paljon vähemmän liikkeellä.

Säästä rahaa vuokranantajana vinkki 2: Pienemmät kiinteistöt

Pienemmät asunnot sopivat hyvin vuokra-asunnoiksi. Suuremmat kiinteistöt eivät useinkaan tuo samanlaista tuottoa verraten niistä koituviin kuluihin. Suurin osa vuokra-asunnoista on pieniä, joka ei ole sattuma. Suurta perheasuntoa hankkiessa moni haluaa mieluiten omistaa itse asuntonsa, joten suurten vuokra-asuntojen asukkaat ovat usein vain tilapäisesti vuokralla. Vuokralle saatetaan päätyä tilapäisesti sopivaa uuttaa asunto etsiessä, putkiremonttia pakoon, tai esimerkiksi väliaikaisten työkomennusten vuoksi. Suurilla asunnoilla on myös huomattavammat remontointi- ja korjauskulut.

Poikkeuksiakin löytyy: varsinkin opiskelijakaupungeissa suuren asunnon omistaminen voi olla fiksukin ratkaisu, sillä huoneita voi vuokrata erikseen ja vaikka vuokralaisten vaihtuvuus on suuri, on niistä usein silti tasainen tarjonta. Tässä pitää kuitenkin myös pitää tulevaisuudennäkymät mielessä, sillä yhä enemmän verkkoon siirtyvä opiskelu saattaa vähentää opiskelupaikkakunnalle muuttamisen tarvetta. Etäopiskelu on kokenut viimeisen vuoden aikana suurimman muutoksen ikinä, jolloin myös etäopiskelua vieroksuneet tahot ovat joutuneet sitä tarjoamaan. Kuinka paljon poikkeustilana opituista käytännöistä tullaan ottamaan mukaan tulevaan normaalielämään jää siis nähtäväksi.

Säästä rahaa vuokranantajana vinkki 3: Etsi parhaimmat tarjoukset

Jos rahoitat asuntosi lainarahalla, kannattaa tietty etsiä paras mahdollinen tarjous juuri sinulle. Pankit pitävät tarkat lainakriteerinsä salaisuutena ja laina myöntämisessä voi olla suuriakin eroja

Jos vuokraat kalustettuja lyhytaikaiseen vuokrasuhteeseen perustuvia asuntoja ovat asunnon sopimukset, kuten sähkösopimus, tai internet yleensä valmiina vuokralaisen käytettävissä. Tämä tarkoittaa siis sitä, että ne on hankittu sinun nimissäsi. Näissä kannattaa luonnollisesti etsiä paras mahdollinen hinta, sillä varsinkin, jos omistat useamman asunnon, nämä kulut luovat yhdessä jo melkoisen menoerän.

Älä myöskään unohda, että fiksulla vakuutuksen valinnalla säästät myös selvää rahaa.

Säästä rahaa vuokranantajana vinkki 4: Tee se itse

Asuntojen kunnostaminen ei ole usein kovin vierasta hommaa vuokranantajalle. Moni saattaa päätyä vuokranantajaksi mielenkiintoista kautta: asuntojen kunnostaminen ja remontointi saattaa sytyttää kipinän asuntosijoittamisesta. Mikäli työkalut vain pysyvät kädessä, voi tee-se-itse-asenne koitua merkittäväksi voimavaraksi. Jos teet pienet, tai miksei suuremmatkin, korjaustyöt itse, voit säästää merkittäviä summia rahaa.

Yksinkertaiset hommat, kuten pienet maalaustyöt luonnistuvat useimmilta maallikoilta, joten niistä maksaminen saattaa olla turhaa. Omia remotti-reiskan taitojaan ei kuitenkaan kannata yliarvioida, sillä tämä saattaa koitua myöhemmin pikemminkin menoeräksi. Kannattaa myös muistaa mitkä hommat kuuluu aina jättää ammattilaiselle. Esimerkiksi sähkötöihin ei maallikolla ole lain mukaan mitään asiaa.

Säästä rahaa vuokranantajana vinkki 5: vältä tyhjiä kausia

Pitkiä aikoja tyhjillään oleva asunnot on joka vuokranantajan painajainen, sillä asunto istuu tyhjän panttina samalla aiheuttaen kuluja. Asunnon seisomista tyhjillään tulisi siis välttää kaikin keinoin.

Tämä tarkoittaa, sitä, että yrität tehdä asunnostasi sellaisen, että vuokralaiset eivät mielellään muuta pois. Voit tehdä tämän monella tapaa. Tämä kannattaa ottaa huomioon jo alkuvaiheessa: jo asuntoa mainostaessa kannattaa ottaa asunnosta selkeitä ja viehättäviä kuvia, joissa korostat asunnon parhaita puolia. Näin saat hakijamäärän kasvamaa, josta sopivan, toivottavasti pitkäaikaisen vuokralaisen valinta käy helposti.

Yleisesti ottaen kalustamattomat asunnot huokuttelevat pitkäaikaisempia vuokralaisia, kuin kalustetut, joissa oleskellaan yleensä tilapäisesti, Kalustettuihin asuntoihin taas on helpompi saada vuokralaisia täyttämään lyhyitä tyhjiä kausia. Hyvän vuokrasuhteen ylläpito on tärkein keino varmistaa pitkäaikainen vuokrasuhde. Lisää hyvästä vuokralaissuhteesta voit lukea täältä 

Vinkki 6: hallinnoi kiinteistöjä itse

Vaikka asunto on jo valmiina, joutuu vuokralaisen hankkimiseen joskus näkemään paljonkin vaivaa. Mikäli haluat ulkoistaa vuokralaisen etsimisen, kiinteistöfirmat hoitavat monesti kaiken puolestasi: asuntoesittelyt, vuokralaisen haastattelun, sopimusten kirjoittamisen ja monen muun. Ainoa mikä sinulle jää tehtäväksi on avainten luovuttaminen välittäjälle. Helppoa vai mitä? Tämä ei kuitenkaan ole ilmasiat, vaan firmat veloittavat palveluistaan tuntuvasti.

Jos sinulla on siis aikaa ja halua, voi vuokravälityksen hoitaminen itse tuoda merkittävät säästöt  

Vinkki 7: Pidä ulkoasu yksinkertaisena

Kunnostustyöt vaativat aina tietyn määrän aikaa, ja rahaa. Voit kuitenkin säästää kumpaakin pitämällä asuntojen ulkoasun yksinkertaisena.

Valkoiset seinät ovat aina hyvä valinta. Kalustetuissa asunnoissa kannattaa myös pyrkiä mahdollisimman yksinkertaiseen, mutta kotoisaan tyyliin. Designer-huonekalut kannattaa jättää muille, sillä ne kuitenkin tulevat kulumaan ajan myötä. Mikäli omistat useamman asunnon, yksinkertaisempi tyyli ja värimaailma mahdollistaa materiaalien oston suuremmissa määrissä. Yhtenäinen ilme mahdollistaa myös irtaimiston vaihtelun eri asuntojen välillä, tai jopa varakappaleiden oston. Pitkällä juoksulla säästöt voivat olla merkittävät.

Vuokraisännän muistilista: Tärkeää muistettavaa

Seuraamalla näitä ohjeita voit säästää jopa tuhansia euroja vuodessa. Muista, että vuokraamisessa tarkoitetaan muutakin kuin mojovan voiton saamista 20 vuoden asuntolainan päätteeksi. Vuokra-asunto voi tuoda tuloa sinulle joka kuukausi.

  • Hyödynnä alhaisia myyntihintoja ja löydä oikea aika ostaa
  • Pienemmät asunnot ovat yleensä tuottoisampia, 
  • Opettele tekemään mahdollisimman paljon itse. Tämä pätee sekä asunnonvälitykseen, että pieniin kunnostustöihin. Älä kuitenkaan yliarvioi taitojasi, tai käytössäsi olevaa aikaa.
  • Vältä asunnon seisomista tyhjillään valitsemalla pitkäaikaisia vuokralaisia ja ylläpitämällä hyvää vuokralaissuhdetta

Les commentaires sont fermés.

Tutustu meidän online property management-ohjelmisto ja liity suuri vuokranantaja yhteisön. Yksinkertainen, mutta tehokas työkalu käyttävät tuhannet vuokranantajat!

HANKI TILI    MAKSUTON