10 muistettavaa asiaa ennen uuden vuokralaisen muuttamista

Oletko jo löytänyt vuokralaisen omistamaasi asuntoon? Loistavaa! Ennen uuden vuokralaisen muuttamista, sinulla on kuitenkin paljon muistettavaa.
Tarkistuslistan tekeminen on helppoa ja varmistaa, että kaikki on kunnossa, joten voit rentoutua ja varmistaa, että kummankin osapuolen edut ovat turvattuna. Tässä on helppo tarkistuslista, jonka voit käydä läpi, kun olet aloittamassa uutta vuokrasuhdetta.

Lire l’article

Pikalista - Parhaimpia vinkkejä sijoitusasunnon omistajalle

Jos etsit vinkkejä sijoitusasunnon omistajalle, tarkoittaa se sitä, että olet jo vakavissasi miettinyt asiaa, tai ehkä oletkin jo asunnonomistaja. Paras mahdollinen asuntosijoitus takaa sinulle vakaan tuoton ja on samalla vaivaton ylläpitää. Vuokratoimintaan liittyy kuitenkin haasteita, joten nämä vinkit saattavat tulla tarpeeseen.

Lire l’article

Yksityinen vuokratoiminta: opas alkuun

Ulkopuolisen avun käyttäminen voi tuoda todellisen loven lompakkoosi. Välitysfirmat veloittavat yleensä tuntuvasti palveluistaan, puhumattakaan jatkuvista ylläpitopalveluista, joita nykyään saatavilla erityisesti useamman asunnon omistaville vuokranantajille. Yksityinen vuokratoiminta omin voimin ei kuitenkaan ole vaikeaa. Aloita vuokraamalla yhtä asuntoa ja kun kokemuksesi kasvaa, voit halutessasi laajentaa. Tässä sinua auttaa pikaoppaamme.

Lire l’article

Milloin muutokset vuokrasopimukseen ovat mahdollisia?

Yleisesti ottaen, vuokrasopimuksen yksityiskohtien voi olettaa pitävän paikkansa, kunnes sopimus päättyy. Täten vuokrasopimuksen muuttaminen ei ole välttämättä kovin helppo tehtävä. Yhdellä osapuolella ei ole mitään keinoa pakottaa näitä muutoksia läpi, noudattamalla silti asiaankuuluvia säännöksiä. Vuokrasopimuksen muutoksista on sen sijaan sovittava osapuolten välillä. Näissä tilanteissa voidaan laatia joko kokonaan uusi sopimus, tai alkuperäistä sopimusta voidaan muuttaa. Suulliset sopimukset ovat Suomen lain mukaan päteviä, mutta niitä on käytännössä mahdoton todistaa. Tästä syystä kaikista sopimuksista tulee aina tehdä kirjallinen versio allekirjoituksineen.

Lire l’article

Kiistat vuokra-asunnosta - kuinka sinun tulee toimia

Oletko valmis olemaan Kimppakämpän vuokranantaja ja mitä se tarkoittaa? Kaikki tietävät, että yhdessä asuminen on halvempaa asukkaille, mutta moni ei tiedä, että kimppakämpät ovat edullisempi vaihtoehto myös vuokranantajalle. Tämä artikkeli opstaa sinut alkuun.

Lire l’article

Kiistat vuokra-asunnosta - kuinka sinun tulee toimia

Niin kuin kaikissa elämän osa-alueissa, myös vuokraustoiminnassa ei voida välttyä ajoittaisilta kiistoilta. Kiistat vuokra-asunnosta voidaan yleensä nopeasti, mutta joskus asiassa tulee turvautua ulkopuoliseen apuun. Tämä artikkeli opastaa sinua aiheessa eteenpäin.

Lire l’article